© 2007 - 2023 tourist-informator.info. all rights reserved
CĂUTARE căutare avansată Rezervare
uncover map ▼

Muntele Prişca Lăzarea


Punct belvedere panoramic Lăzarea
Muntele Prişca Lăzarea

Lăzarea

Gyergyó Külterület

46.795416, 25.61282

arată numărul de telefon

   ̶

http://

8.2 km

42.6 km

39.5 km

De ce să alegi Muntele Prişca Lăzarea:
+ adaugă în planificator
Momentan vizitabil
0:00 - 24:00
Arată orar

Prezentare generală - Muntele Prişca Lăzarea

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> <p class="MsoNormal" style="line-height:150%"><span style="font-size:11pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:&quot;Century Gothic&quot;;mso-ansi-language:HU">Bármely irányból is szemléljük a medencét nem tekinthetünk végig rajta úgy, hogy bele ne akadjon szemünk ebbe a kopár hegycsúcsba. Az 1545 m magas „őrhegy” a gyergyói medence legmagasabb csúcsa, több oldalról is megközelíthető turistaösvényeken, illetve szekér úton is.</span></p> <span style="font-size:11pt;mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:&quot;Century Gothic&quot;; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;;mso-bidi-font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-font-kerning:.5pt;mso-ansi-language:HU;mso-fareast-language:HU;mso-bidi-language: AR-SA"><span style="mso-spacerun: yes">&nbsp;</span>A fiatalok körében is közkedvelt túrázó útvonal, bár az időjárás csak május és szeptember között hagy zöld-utat e helynek. Ha kitavaszodik a természet legtökéletesebb egészében, mutatja e tájat, kilátás nyílik innen az egész gyergyói, illetve tiszta időben még a csíki medencére is. Oldalait gazdag legelők borítják, a pásztorok nyájaikkal egész nyárra kiköltöznek, itt sajtot ordát, túrót készítenek, és örömmel meg is kínálják a Pricske-i túrázókat. De szeptemberben, mikor lehull az első hó, olyan e hely mintha Isten megharagudott volna rá és ködfátyollal zárja el e hótemetőt a külvilágtól. Egészen májusig tart ott a tél, a kilátás ilyenkor a köd miatt olyan mintha tenger venné körül a csúcsot. Pricske egy zarándokhely is a környékbelieknek, a természet érintetlen varázsával különös hatást gyakorol az ott élőkre. Tetején egy kereszt található, jelezve ezzel azt, hogy egyfajta megtisztulás, ha ide ellátogatunk.</span>
what's nearby
Caută în vecinătate
  • cazări
  • gastronomie
  • servicii
  • atracţii
  • evenimente
city info

EXPERIENŢA TURIŞTILOR (IMPRESII, COMMENTARII) Muntele Prişca

Au fost aici: 0 Tu ai fost aici?
Vor să revină aici: 0 Vrei să revii aici?
Vor să ajungă aici: 0 Vrei să ajungi aici?
Locaţia îi place la: 0 Îţi place locaţia?
IMPRESII NEGATIVE (0) IMPRESII POZITIVE (0) FOTO TURIŞTI
Nu sunt impresii adăugate despre Muntele Prişca.

Fii primul care adaugă.
Această secţiune prezintă strict opiniile şi părerile utilizatoriilor siteului şi au fost publicate la cererea şi cu acordul acestora. Tourist Informator face tot posibilul să elimine mesajele defaimătoare, calomnioase sau jignitoare şi nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul acestei secţiuni.
Acest obiectiv nu a fost votat. Fii primul care votează
Votul tău: -
Adaugă impresia, părerea ta despre locaţie. Schimbul de experienţă ajută şi pe alţi călători să aleagă mai bine. Vă mulţumim.
Adaugă impresie + fotografii
Trebuie să fiţi autentificaţi pentru adăugare comentarii şi fotografii despre locaţie!
lorem ipsum

loading ...