© 2007 - 2024 tourist-informator.info. all rights reserved
CĂUTARE căutare avansată Rezervare

Mária út

POI Raza km

Traseu de drumeţie, educationalpath1: Mária út

Descriere traseu

A Mária Út – Via Mariæ egy El Caminohoz hasonló, helyi hagyományokra épülő spirituális, Közép-Európán átívelő zarándokút és turistaút. Mariazellt (Ausztria) Csíksomlyóval, Czestochowat (Lengyelország) Medugorjeval (Bosznia-Hercegovina) köti össze Budapesten keresztül.

A vallási, történelmi és kulturális értékek megőrzését szolgáló zarándokprogram gyalogos és kerékpáros útjaival hét országot fog össze. A Szűz Máriához kapcsolódó kegyhelyeket fűzi fel és a történelmi, vallási, kulturális, természeti vagy épített örökségre, értékekre is ráirányítja az érdeklődők figyelmét.

A Mariazelltől Csíksomlyóig terjedő teljes szakasz több mint 1400 kilométer, ebből körülbelül 500 km Romániában található, és gyalogosan mintegy 60 nap alatt lehet megtenni.

Az utat vagy annak kisebb szakaszait csoportosan és egyénileg, gyalog vagy kerékpárral lehet végigjárni. Az úton jelzések, táblák vezetik végig a zarándokot, térképes kalauz készül, amely szálláshelyeket is ajánl.

A Mária Út társadalmi, szellemi értékteremtő szerepei:

- erősíti a társadalom tagjai közötti kapcsolati rendszert, a különbözőségek elfogadottságát

- erősíti a természettel való kapcsolatot és a környezettudatos magatartást

- olyan térségeket von be a látogatási körbe, ami másként teljesen kimaradna a vendégforgalomból, így az elmaradott kistérségekben is keresletet generál, s kiegyensúlyozó, kiegyenlítő szerepe van

- híd a nemzetek, a vallások, az emberek között, összeköti a nyugatot és a keletet

-a kapcsolatépítés mellett kihatással lesz a mindennapi, illetve a gazdasági életre is, hisz ez egy olyan misszió, amely az európai keresztény értékrendet hivatott megszilárdítani

- reményeink szerint a jövőben európai kulturális úttá válik.

Ghizi de turism

  Alegeţi zona sau zonele turistice preferate
  dificultate
  foarte uşor scăzut mediu înalt extrem
  lungime
  km
  durata
  oră

  Am găsit alltrail în România cu următoarele caracteristici: nivel de dificultate mediu, lungime 13 - 33 km, durata 0 - 2 ore.

  modifică filtru
  Trasee Judeţul Harghita
  Drumul apelor minerale
  26.0 km 0:05 mediu
  Trasee Valea Nirajului
  Mária út
  23.5 km - mediu
  lorem ipsum

  loading ...